Referenties

Hieronder treft u een aantal referenties aan van clienten of opdrachtgevers. Kijk voor meer referenties op het LinkedInprofiel van Annette van Engelen.

“Annette van Engelen is een vakvrouw, ze is begripvol, warm, to the point en doelgericht. Op zeer professionele wijze weet ze een sfeer van vertrouwen te creëren waarin het vergroten van het zelfvertrouwen en persoonlijke ontwikkeling centraal staan. Hierbij gaat ze uit van de daadwerkelijke behoeften van de cliënt, waarbij ze kan putten uit verschillende methoden, zoals de ZelfKonfrontatieMethode en het “Real Power model” van Hagberg. Zo levert ze een traject op maat, wat zeker niet vrijblijvend is, maar wel degelijk een duidelijk resultaat levert.Dankzij haar heb ik een duidelijke visie op mijn toekomst kunnen ontwikkelen. Hierdoor heb ik een nieuwe baan gevonden die past bij mijn kwaliteiten en wensen” (Cliënte)

coach in Brabant“In 2010 heb ik Annette als opdrachtgever gevraagd een aantal mensen uit mijn groep te coachen. Ik heb Annette leren kennen als een zeer duidelijke, open coach die het maximale uit een coachingstraject weet te halen. Haar empatische manier van werken wekt veel vertrouwen bij de client en daarmee een goede basis voor het te volgen traject. Ik was onder de indruk van hoe zij mensen weet te stimuleren tot nadenken en veranderen, en de enorme progressie die ze daarmee bereikt. Ik kijk terug op een zeer prettige en goede samenwerking” (Opdrachtgever)

“Annette helped me to get hold of myself again after a period of personal grief and sadness. She did in a very personable manner, it felt like I was visiting a trusted friend and confidant. However at the same time she showed and expressed a very high professional degree of people knowledge and skills. Annette taught me to trust my own abilities and my gut feeling and also she showed my that I can be proud of what I have accomplished in my life and that it is not because of luck or chance that I got where I am now (or was than) but because of my own abilities and hard work. I am very sorry I have not had the opportunity to work with Annette again the last couple of years, but would embrase the opportunity to have her as my “life coach” again” (Cliënte)

“Het fijne aan de coaching door Annette is dat het met volledige integriteit en vertrouwen gaat met op precies de juiste momenten een hart onder de riem. Het tempo wordt aan je eigen ontwikkeling en wat je nodig hebt in je ontwikkeling aangepast, op elk moment. Door goed te luisteren in een sfeer waarbij ik mijn verhaal kon vertellen werden de achterliggende mechanismen die in mij dwars lagen blootgelegd. Soms door die processen te visualiseren, soms door het je te laten voelen en soms door een stevige spiegel voor te houden of even door te prikken. Kortom met een hele hoop gereedschappen om tot de kern door te dringen. Annette, nogmaals bedankt voor alles wat je voor me gedaan hebt. Zelfs zo net na het coachtraject kan ik nu al niet uitdrukken in woorden hoeveel het voor me betekend heeft. Ik ga de gesprekken zeker missen.” (Cliënte)

“Annette, ik ben veranderd. Ik wil je hartelijk bedanken voor het ondersteunen van dit noodzakelijke veranderingsproces. Zonder jouw doorprikken van mijn hardnekkige overtuigingen zat ik nog steeds mezelf zielig te vinden.” (Cliënt)

“Annette is met haar professionaliteit een goede aanvulling op onze coachpool. Met name haar werk met de ZKM zorgt voor een duidelijk onderscheid met andere coaches: we weten zo precies waar we haar voor  kunnen inschakelen. Als je het dan nog over kwaliteit van dienstverlening hebt, kunnen we niet anders zeggen dan dat we zeer tevreden zijn over hoe ze de zaken aanpakt, met hoeveel zorg en inzet ze haar cliënten begeleidt en welke uitstekende resultaten ze boekt.” (Opdrachtgever)

“Annette has successfully provided us with personal coaching for a number of colleagues. After having been coached by Annette van Engelen, the colleagues were notably more effective and more in balance with themselves and their environment increasing their value for the company. Her work was marked by integrity, profound knowledge of suited techniques with a determined approach to identify the root cause of unproductive thought pattern. She is result-driven, has strong personnal comittment to her clients and aims at teaching them to hugely increase their effectiveness their working environment. At the same time, her coaching is client-oriented and directed at improving the clients sense of general well-being and mental equilibrium” (Opdrachtgever)

“Het is inmiddels een jaar geleden dat ik voor het laatst bij Annette kwam. Daarvoor had ik een intensief coachingstraject van enkele maanden met haar doorlopen. Als ik erop terugkijk kenmerkten die uren zich als spiegelend, zeer leerzaam en behulpzaam. Door de coaching van Annette werd mij duidelijk waar mijn blokkerende patronen lagen. Haar warme menselijke en integere manier van benaderen, heeft mij geïnspireerd daadwerkelijk met die blokkades aan de slag te gaan. Ik vind het opmerkelijk dat ik nu nog profijt heb van wat ik toen leerde en dat ik dat, als vanzelf, nog steeds toepas. Ik heb sinds jaren weer het gevoel dat ikzelf aan het roer zit en ben daar een stuk gelukkiger van geworden” (Cliënte)

coach in Brabant“Annette ken ik als een professionele, door positieve kracht gedreven, persoonlijke coach. Analyserend, prikkelend, stimulerend en vol met creativiteit. Na drie jaar ga ik nog steeds met enthousiasme naar onze afspraken toe, wetend dat ik weer met een zuiver spiegelbeeld, de nodige tips en ideeën en vol moet energie ons gesprek zal afsluiten. Haar talent van (prikkelende) vragen stellen, haar brede kennis als vakvrouw, gecombineerd met respect en warmte is precies wat ik nodig heb” (Cliënte)

“Annette, voor ons ben je een fijne coach, je zorgt goed voor de mensen die we onder jouw hoede stellen en weet altijd tot (zeer) bevredigende resultaten te komen. Vanzelfsprekend continueren wij ook dit jaar de relatie met jou.” (Opdrachtgever)

“Annette heeft me op een hele natuurlijke maar tegelijkertijd ook dwingende manier mezelf beter leren kennen. Door methoden en hulpmiddelen, maar zeker ook door haar eigen betrokkenheid en doortastendheid hebben we stapsgewijs naar het resultaat toegewerkt. De prettige verstandhouding, het uiterst professionele karakter, de flexibele instelling en het continu inspringen op praktijksituaties zorgen ervoor dat het coachingstraject vele concrete en positieve uitkomsten kent.“ (Cliënte)

“De gesprekken met jou hebben mij duidelijk gemaakt waar de schoen wringt. De methodiek van de Zelfkonfrontatiemethode heeft me in één klap helder gemaakt wat de vaste en soms lastige patronen zijn in mijn leven. Ik vond het daarna bijna makkelijk om met mijn vraagstuk om te gaan en zaken daadwerkelijk anders aan te gaan pakken. Jouw wijze van pragmatisch met zaken omgaan heeft lucht in mijn probleem gepompt, waardoor ik beter kan relativeren en daarbij mezelf toch serieuzer kan nemen dan ik tot nog toe deed.”  (Cliënte)

“Ik heb het coachingstraject en met name jou als plezierig, prettig, vertrouwd, confronterend, persoonlijk en concreet ervaren, waarbij ik niets anders kan aangeven dan dat het mij heeft geholpen bij het nemen van mijn beslissing.” (Cliënt)

“Annette weet bij mij het inzicht in mijn (ongewenste) gedrag los te maken en helpt vervolgens om, op een heel natuurlijke en prettige manier, door mijzelf een oplossing of gedragsverandering te ontwikkelen. Ze heeft me laten zien welke mogelijkheden er zijn dit gedrag aan te leren en me gemotiveerd en aangemoedigd als dat nodig was. Ze is een luisterend en tegelijkertijd kritisch oor, die regelmatig haar vinger op mijn zere plek wist te leggen. Ik heb de samenwerking als zeer prettig ervaren. Het was een uitermate interessant traject, dat ik niet had willen missen.” (Cliënt)

“De vooraf bepaalde doelstellingen zijn gedurende het gehele traject de rode draad geweest, ze zijn uitgewerkt en hebben uiteindelijk geleid tot een zeer bevredigend resultaat. Het is een resultaat geworden waar ik me persoonlijk erg goed mee voel en waarop ik niet direct had gerekend. Een aantal zaken lagen voor mijn gevoel erg diep, maar bleken met een goede benadering bijna makkelijk te bespreken. Wat heb ik meegekregen? Een groter zelfvertrouwen, een directe en praktische aanpak van een aantal doelstellingen (op het gebied van communicatie, nuancering, omgaan met emotie, etc) en vooral een eerlijke en heldere begeleiding.” (Cliënt)

“Avec coaching zetten wij met name in daar waar de problematiek wat ingewikkelder is. Annette onderhoudt het contact met ons prima, ze is altijd voor ons aanspreekbaar en ze zal inhoudelijk nooit iets loslaten over haar cliënten, wat we erg waarderen.” (Opdrachtgever)

“Dat Zelfonderzoek vond ik erg plezierig om te doen. Het is heerlijk om eens goed de tijd te nemen om jezelf in kaart te brengen. Het is niet zo sturend, het geeft ruimte en vrijheid en jouw wijze van meedenken en analyseren heeft enorm bijgedragen aan het resultaat. Ik zit nu veel beter in mijn vel en loop niet meer zo tegen de mij wel erg bekende muur op.” (Cliënte)

“Annette brengt in de praktijk dat bij coaching alles draait om de gecoachte, en weet op een geloofwaardige manier over te brengen dat het niet om de organisatie, laat staan de coach gaat. Ze verstaat de kunst om op korte termijn een vertrouwensrelatie op te bouwen, die voor coaching zo essentieel is. Persoonlijk heb ik de coachingstijd ervaren als een welgekome time-out, die me de tijd en ook wel middelen gegeven heeft om mijn persoonlijke situatie wat meer van op afstand te bekijken en te relativeren. En ook al gaat de vergelijking met een sportcoach niet echt op, zou ik nu (we schrijven enkele maanden na afloop van het coachingstraject), zeker durven stellen dat we, in belangrijke mate dankzij de hulp en het advies van ‘onze coach’, in een match die dreigde verloren te worden, een aantal essentiële games gewonnen hebben.” (Cliënt)

“Ik begon aan het traject in de overtuiging dat Annette wel zou begrijpen wat ‘die anderen’ nou eigenlijk allemaal fout deden in hun contacten met mij. Ik had de neiging nogal dominant op te treden, hetgeen niet altijd gewaardeerd werd door mijn collega’s. Maar in mijn beleving was mijn houding noodzakelijk, anders zou het niet goed komen met de vergaderingen en beslissingen. Van Annette kreeg ik iedere week huiswerkopdrachten mee. Eén daarvan was de opdracht om gedurende een week mijn primaire reactie voor me te houden om anderen niet te blokkeren. Een heftige opgave, zo bleek, maar wél met resultaat. Ik was aangenaam verrast dat mijn collega’s nu naar mijn mening vroegen. Ik heb geleerd te voorkomen mensen tegen me in het harnas te jagen; het resultaat van de beslissing wordt er beter op, en voor iedereen is dit prettiger overleggen.” (Cliënt)