De coach

Annette van Engelen (1965) is sinds 1998 onder de naam Avec als zelfstandig coach in Vught werkzaam. In de loop der jaren heeft zij zich ontwikkeld tot een allround senior coachprofessional.

Ze heeft veel ervaring met coaching in life sciences op management- en directieniveau. Daarbij is ze met name gespecialiseerd in leiderschapsontwikkeling, stress en persoonlijke bewustwording.

Grondige analyses

Annette ondersteunt managers en executives bij het opbouwen en onderhouden van zelfkennis en zelfreflectie in de context van de organisatiepraktijk. Ze is gekend om haar grondige analyses van gedrag en de consequenties daarvan. Samen met cliënten zoekt ze naar onderliggende patronen en overtuigingen om deze vervolgens ter discussie te stellen of te verankeren. Het resultaat is een steviger zelfbeeld en een groter gedragsrepertoire.

Haar wijze van werken kenmerkt zich door nieuwsgierigheid, een groot invoelingsvermogen, scherpe waarneming en lastige vragen. Ze weet daarmee de balans tussen ernst en relativering goed te bewaken.

Specialisaties

  • complexe vraagstukken (persoonlijk of organisatorisch)
  • leiderschapsontwikkeling
  • levensfase vraagstukken
  • spanning en stress
  • omgaan met sterke/lastige persoonlijkheden
  • persoonlijke bewustwording
  • lastige verzuimdossiers

Opleidingen en accreditaties

Annette schoolt zich in ieder jaar in coaching bij: soms met korte workshops, soms met jarenlange opleidingen. Hiermee is ze:

Coach in Brabant

Annette is opgeleid in de ZKM (ZelfKonfrontatiemethode – Radboud Universiteit), EMDR I en II (Itan) en Counseling (BGL). Daarnaast in de MBTI en CPI (Alert), Krachtgericht Coachen (Prof. Korthagen), The Work of Byron Katie (ITW, Los Angeles). Zij is ook opgeleid in het Real Power Model (Janet Hagberg & InterAct, Minneapolis), Kernkwadranten (Kernkonsult) en Symboolwerk (IEP). Als basis heeft zij VWO, HBO en psychologie (P-Universiteit Leiden) diploma’s.

Waarborg voor kwaliteit
Met de accreditaties LVSC Registercoach, NOBCO/EMCC Senior Practitioner en ZKM Consultant wordt een waarborg voor kwaliteit afgegeven. Hiermee worden ook de ethische richtlijnen vanuit de LVSC, de NOBCO/EMCC en ZKM Vereniging gevolgd. Tevens houdt Annette zich aan de ethische beroepscode van het NIP. Klachtenprocedures zijn gewaarborgd bij de LVSC, NOBCO/EMCC en ZKM Vereniging.

OnzeCoach
Naast Avec is Annette een innovatief coachingsconcept gestart voor grotere organisaties waarbij inmiddels 40 senior coaches zijn aangesloten. Organisaties als Ahold, DSM en AkzoNobel hebben inmiddels al hun coaching aan OnzeCoach uitbesteed. Uitgebreide informatie treft u aan op de website van OnzeCoach.

Vanuit dit netwerk kent Annette talloze collega (executive) beroepscoaches in Nederland goed tot zeer goed. Hiermee kan zij voor een passende doorverwijzing zorgen als de match tussen jou en haar niet optimaal zijn.