Outplusment

Outplusment is outplacement met een plusje

Als je outplacement krijgt aangeboden kun je vaak zo snel mogelijk naar een andere baan willen doorstromen. Als je weet wat je wilt en je voelt je energiek om daar achter aan te gaan, is het een prima idee om direct te gaan solliciteren.

Maar soms is het helemaal niet zo makkelijk. Dan is er veel rancune, boosheid, verdriet of ander ongemak. Voel je je buiten de deur gezet, afgedankt of voorbij gezoefd door de jongere generatie. Je vraagt zich misschien af wat je wilt, óf je überhaupt nog wel iets wilt. En eigenlijk ben je boos, moe en verdrietig. Diep van binnen weet je dat je nog veel te bieden hebt, maar je put geen enkele energie uit het idee om te gaan solliciteren of (nóg erger) te gaan netwerken.

Wat je dan nodig hebt is outplusment van Avec. Je krijgt de tijd bij te komen, je verhaal te doen en te kijken hoe het kleine vonkje energie nog aangewakkerd kan worden. Wellicht heb je nare ervaringen opgedaan in je werk en is het belangrijk daar eerst licht op te werpen. We hoeven ze niet stuk voor stuk te analyseren, maar er aandacht aan geven is wel belangrijk om verder te kunnen.

“Soms moet je even stilstaan om weer vooruit te komen”

Afhankelijk van het budget maken we een plan. Dit plan gaat ertoe leiden dat je weer stevig en met hernieuwde moed de arbeidsmarkt kunt betreden.

Annette van Engelen heeft jarenlang in outplacement gewerkt en kent het vak door en door. Ze is gedreven je te helpen naar ander werk, maar wel zodanig dat je weinig ballast meedraagt, zodat die ‘nieuwe uitdaging’ ook echt uitdagend kan zijn.