Coachingstrajecten

Ieder coachingstraject van Avec blinkt uit in gedegenheid, betrokkenheid en helderheid. Je vindt daarin de rust en veiligheid om je verhaal te doen en daarnaast kun je ervaren hoe stevige coaching je daadwerkelijk verder kan brengen.

Intensief coachingstraject
Intensieve coachingstrajecten bij Avec zijn met name geschikt voor mensen die een knellend vraagstuk ervaren en waarbij ‘de diepte in willen gaan’ een voorwaarde is om tot verandering te komen.

Je start met een Zelfonderzoek middels de ZKM, de Zelfkonfrontatiemethode. Als ‘zelfonderzoeker’ leer je de samenhang tussen je verleden, heden en toekomst te zien en daaruit heldere consequenties trekken. De rode draad in je levensverhaal wordt zichtbaar en biedt op zeer kernachtige wijze tools aan hoe je met je huidige vraagstuk om kunt gaan. De ZKM is wetenschappelijk verankerd in het programma van de Radboud Universiteit Nijmegen. Vooral managers en executives met een technische of wetenschappelijke achtergrond waarderen de gestructureerde en methodologische aanpak. Deze staat garant voor duidelijke, diepgaande inzichten.

Een Zelfonderzoek omvat drie gesprekken van 3-4 uur waarin je leert kijken naar je emotionele huishouding en drijfveren. Het is geen test, maar geeft juist alle ruimte voor je eigen verhaal. Op deze manier ontdek je wat (soms kleine) gebeurtenissen voor betekenis hebben (gehad). Het herkennen van hoe je je reacties hebt gevormd, maakt het mogelijk om nieuwe invalshoeken te ontdekken, waarmee je je visie op je vraagstuk kunt veranderen. Met de ZKM verruim je zo je eigen speelveld en dat geeft veel energie.

Na het Zelfonderzoek volgen 4-6 coachingsgesprekken waarin de opgedane inzichten uit het Zelfonderzoek worden getoetst in de praktijk. Hiervoor putten we uit diverse bronnen van kennis en methoden.
In een intensief traject kan de organisatie (i.c. leidinggevende/directie/bestuur of HRM) worden betrokken, maar alleen als dat passend en wenselijk is.

Versnellingstraject
Soms is een intensief traject niet nodig en heb je aan een aantal gesprekken met een sparringpartner genoeg.

Als je vraagstukken hebt die je wel bezighouden, maar niet al te veel spanning geven; als je snel diep inzicht wilt in wat je belemmert, dan kan een versnellingstraject precies zijn wat je nodig hebt. Deze trajecten omvatten drie gesprekken van anderhalf tot twee uur. Verlenging is mogelijk.